štvrtok 2. mája 2013

Pivný festival Adamfest 2013

V priestoroch Bio farmy Charolais v Podkylave sa 20. 7. 2013 uskutoční 3. ročník originálneho pivného festivalu ADAMFEST 2013. 
Ťažiskom tohto podujatia v lone čarovných kopaníc bude ponuka výlučne pív z malých pivovarov, pečený býk a jedlá šéfkuchárov z Gourmet Klubu. Miešanie pivných kokteilov
Novinkou tento rok bude ponuka pivných kokteilov v podaní someliera so širokým záberom Tomáša Šajgala: „Pivné drinky som sa snažil naladiť na festivalový charakter a letnú nôtu. Spojenie kvalitného piva a domácich sirupov so sezónnym ovocím vytvára harmonickú chuť.“
Pivná rôznorodosť
Bohatú pivnú chuťovú rôznorodosť na Slovensku nanovo budujú najmä malé, či reštauračné pivovary. Okrem slovenských pivovarov Urpiner, Kaltenecker, Sessler, Patrónsky pivovar, Stupavar a Bozen sa o zážitok postarajú aj výnimočné pivá zo škótskeho pivovaru BrewDog, ako aj osvedčené belgické a anglické piva z portfólia Preškorskej pivotéky, či chuťovky z Kočovného pivovaru Hellstork a českých pív vďaka senickému Sklep Pubu. Načapovať si ich budete môcť dať do originálnych pohárov s logom ADAMFESTU.
Pečený býk
Návštevníci budú môcť okrem grilovaných mäsových chuťoviek skúsiť aj chuť pečeného býka, chovaného ekologickým spôsobom na farme Charolais v Podkylave. Jeho príprava však nie je jednoduchá. Pečie sa aj 16 hodín, pričom najskôr po 6 hodinách sa dá orezať prvých 80-100 porcií, potom sa musí opäť piecť asi 2 hodiny. A takto to pokračuje, až kým z neho nezostanú len kosti :) Z jedného mladého býka s hmotnosťou okolo 200 kg sa dá pripraviť asi 500 porcií.
Pokiaľ dostanete chuť aj niečo iné, nechajte sa prekvapiť, čo vám pripravia šéfkuchári z Gourmet Klubu v spolupráci s spoločnosťou METRO.
Okrem sprievodných akcií a pivných súťaží môžu návštevníci využiť aj jazdu na koni alebo koči. ADAMFESTOM bude prítomných svojimi trefnými poznámkami sprevádzať skúsený moderátor Laco Eliáš.
Viac informácii nájdete na www.adamfest.sk alebo na www.facebook.com/adamfestival

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára